Tjänster - Östgöta Omsorg
19153
page,page-id-19153,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
ÖSTGÖTA OMSORGS HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER

VI FINNS DÄR FÖR DIG NÄR DU BEHÖVER OSS

Östgöta Omsorg erbjuder hushållsnära tjänster i Söderköping. Hushållsnära tjänster är ett samlingsbegrepp för arbete som utförs i privatpersoners hem som till exempel hemstädning, flyttstädning, visningsstädning, fönsterputsning, barnpassning, tvättning, snöskottning, trädgårdssysslor, IT-support etc.  Sedan den 1 juli 2007 då en skattereform som heter RUT-avdrag infördes, finns det möjlighet för alla privatpersoner att göra avdrag i sin deklaration för hushållsnära tjänster.

 

När du anlitar Östgöta Omsorg för dina hushållsnära tjänster så tar vi hand om all rapportering till Skatteverket. I din deklaration kommer det att finnas information om du har utnyttjat RUT-avdrag från oss. Skulle avdraget ta slut under årets gång så kan vi pausa vårt uppdrag till dig. Det går naturligtvis även bra att fortsätta att anlita oss trots att rutavdraget är förbrukat.

 

Vad är RUT-avdrag?

 

Det arbete som du söker rutavdrag för ska tillhöra hushållsarbetets kärnområde och utföras i en bostad som du bor i eller använder som fritidsbostad eller som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad. Hushållsarbete som rengöring, underhåll och tvätt ger rätt till rutavdrag. Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till rutavdrag.

 

Hur mycket RUT-avdrag får jag?

 

Skattereduktion för RUT-arbeten medges med 25 % av arbetskostnaden men sammanlagt högst 50 000 kronor per person och år. Det är utföraren, till exempel Östgöta Omsorg, som ansöker om ditt preliminära rot- och rutavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutliga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

STÄDNING

Städning i hemmet inklusive fönstertvätt

TVÄTTNING

Tvättning av kläder, sänglinnen etc.

INKÖP

Inköp av matvaror och andra varor

TRÄDGÅRD

Gräsklippning, häcktrimning, plantering

SNÖSKOTTNING

Normal snöskottning under vintertid

IT-SUPPORT

Hjälp med datorproblem och hemnätverk